Om garntypene

Vi bruker kun garn av svært god kvalitet som importeres direkte fra fabrikk i Italia. Noen garntyper kommer fra fabrikk i Storbritannia, men de fleste garntypene er likevel produsert i Italia.

 

Vi har garn i fire tykkelser:

 

 • Lace weight
 • Fingering weight
 • DK (double knit) weight
 • Aran weight

 

 

Lace weight er det tynneste av de tre typene, som er mohair/silkegarnet. Med en anbefalt strikkefasthet som varierer mellom 25 og 36 m pr. 10 cm med enkel tråd, kan det gjerne strikkes alene for luftige og fluffy plagg. Hvis det strikkes dobbelt, har du utrolig mange muligheter, og typisk strikkefasthet vil være 18 - 23 m pr. 10 cm. Det er også perfekt som følgetråd til f.eks. en tråd merino. Mohair/silke brukes for å gi en lodden og eksklusiv følelse og utseende. Mange designere bruker mohair/silke enten alene eller som følgetråd i sine oppskrifter.

 

 

Fingering weight er den garntypen som er mest populær, og den er svært anvendelig med sin anbefalte stikkefasthet på 28 m pr. 10 cm. Også den kan strikkes alene, dobbel eller med følgetråd. Vi har en del typer i denne tykkelsen, og vil gi en kort beskrivelse av de her:

 

 • Tynn ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 400 m) er bestselgeren. Dette er et vanlig tvunnet garn i 4 tråder, som er mykt og deilig å jobbe med. Det passer til alt fra babystrikk til voksenstrikk, og strikkefastheten kan varieres mye med å strikke dobbelt eller bruke en følgetråd. Siden det er superwash, kan det vaskes i maskin. Det anbefales alltid ullvask og vaskemiddel for ull/silke for strikkeplagg.
   
 • Tynn ren ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, IKKE superwash, 400 m) er ganske likt det første garnet, men dette er ikke superwashbehandlet. Det vil si at det ikke er tilsatt kjemikalier for å gjøre at garnet kan vaskes i vaskemaskin, noe som betyr at det er helt naturlig og bærekraftig. Fargene blir typisk ikke like klare på dette garnet sammenlignet med et superwashbehandlet garn. Følgelig vil speckles/fargedryss flyte ut noe mer og ikke gi like definerte prikker. Dette kan være en fin effekt alt etter hva som ønskes. 
   
 • Tynn ren merinoull, 8-tråders (100% extrafine merinoull, superwash, 400 m) har en litt tettere tvinning med sine 8 tynne tråder, og minner om merinogarnet til flere av de store produsentene.
   
 • Tynn merinoullblanding, 8-tråders (75% extrafine merinoull/25% nylon, superwash, 400 m) er i utgangspunktet et sokkegarn, men dets mykhet kombinert med styrken fra nylonen gjør dette svært anvendelig til alle typer plagg. Det tåler mye, samtidig som det er like behagelig å ha på seg seg som de andre garntypene.
   
 • Tynn merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15% nylon, superwash, 400 m) er et utrolig lekkert garn med alle de gode egenskapene til merinoullen i tillegg til en liten del forsterkning i form av nylon. Det kalles for luksus-sokkegarn, men kan brukes til ALT. 
   
 • Tynn luksusmerinoull (75% extrafine merinoull/25% morbærsilke, superwash, 400 m) er virkelig luksus i et hespe! Garnet har en nydelig glans og er utrolig mykt og deilig. Dette er go-to-garnet når du skal skjemme bort deg selv eller noen du er glad i. 
   
 • Tynn merinoullblanding med sølv (75% extrafine merinoull/15% nylon/10% sølv stellina, superwash, 400 m) er et utrolig lekkert garn med alle de gode egenskapene til merinoullen med en liten del forsterkning i form av nylon. Her er i tillegg et innslag av BLING - garnet glinser i sølv. Sølvgarnet er spesielt fint til kalde farger.
   
 • Tynn merinoullblanding med gull (80% extrafine merinoull/15% nylon/5% gull stellina, superwash, 400 m) er tilsvarende garnet med sølv, men med gull. Det gir en utrolig lekker effekt, særlig til varme/gyldne farger.

 

DK weight er garn med "vanlig" tykkelse. Det vil si at det finnes utrolig mange oppskrifter som dette garnet kan brukes til med sin anbefalte strikkefasthet på 22 m pr. 10 cm. Alle disse garntypene er superwashbehandlet. Vi har følgende garntyper i DK weight:

 

 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 216 m) er et vanlig 3 tråds garn i merinoull. Det vil si at denne har vanlig tvinning med 3 tråder.
   
 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 266 m) er et lekkert garn som er et noe tynnere DK-garn, noe som gir lette og deilige plagg.​​​​​​
   
 • Merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15 % nylon, superwash (266 m) er et lekkert garn med litt forsterkning som gjør at det er ekstra holdbart og formstabilt. Også dette er et noe tynnere DK-garn, på samme måte som det ovenstående.​​​​​​
   
 • Ren merinoull, 8-tråders (100% extrafine merino, superwash, 200 m) er et nydelig merinogarn som i tvinningen minner om velkjente garn fra noen av de store produsentene. Dette garnet er det lett å strikke jevnt med, og det har en flott glans i seg.

 

 

Aran weight er et tykkere garn, typisk rundt 15-17 m/10 cm. Her har vi to typer:
 

 • Tykk ren merinoull, kjedespunnet (100% extrafine merinoull, superwashbehandlet, 160 m) er et garn som gir en spennende finish med sin taulignende spinning. Anbefalt strikkefasthet er 15 m/10 cm på pinne 5,5.
   
 • Tykk ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 162 m) er et deilig mykt garn som kan brukes til tykke plagg som strikkes på store pinner. Anbefalt strikkefasthet er 17 m/10 cm på pinne 5, men dette kan varieres mye.