Om garnet vårt

Vi bruker kun garn av svært god kvalitet som importeres direkte fra fabrikk. Garntypene er i all hovedsak produsert i Italia, og produsenten garanterer at all ull kommer fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing.

 

Vi har garn i fire tykkelser:

 

 • Lace weight
 • Fingering weight
 • DK (double knit) weight
 • Aran weight

 

 

Lace weight er den tynneste av de tre tykkelsene. Vi har to typer i denne tykkelsen:
 

 • Tynn mohair/silke (75% superkid mohair/25% morbærsilke, 420 m). Med en anbefalt strikkefasthet som varierer mellom 25 og 36 m pr. 10 cm med enkel tråd, kan det gjerne strikkes alene for luftige og fluffy plagg. Hvis det strikkes dobbelt, har du utrolig mange muligheter, og typisk strikkefasthet vil være 18 - 23 m pr. 10 cm. Det er også perfekt som følgetråd til f.eks. en tråd merinoull. Tynn mohair/silke brukes for å gi en lodden og eksklusiv følelse og utseende. Mohairens varmeisolerende egenskaper er ca det doble av vanlig ull. Mange strikkedesignere bruker tynn mohair/silke enten alene eller som følgetråd i sine oppskrifter.
   
 • Tynn alpakka/silke er tilsvarende Tynn mohair/silke i lengde og tykkelse, men består altså av baby suri alpakka og silke i stedet for mohair og silke. Garnet er utrolig mykt og deilig loddent.

 

 

Sock/fingering weight er den garntykkelsen som er mest populær, og den er svært anvendelig med sin anbefalte stikkefasthet på 28 m pr. 10 cm. Også den kan strikkes alene, dobbel eller med følgetråd. Vi har en del typer i denne tykkelsen, og vil gi en kort beskrivelse av dem her:

 

 • Tynn ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 400 m) er bestselgeren. Dette er et vanlig tvunnet garn i 4 tråder, som er mykt og deilig å jobbe med. Det passer til alt fra babystrikk til voksenstrikk, store og små plagg, og strikkefastheten kan varieres mye med å strikke dobbelt eller bruke en følgetråd. Siden det er superwash, kan det vaskes i maskin. Det anbefales alltid ullvask og vaskemiddel for ull/silke for strikkeplagg.

 

 • Tynn ren ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 400 m) er ganske likt det første garnet, men dette er ikke superwashbehandlet. Det vil si at det ikke er tilsatt kjemikalier for å gjøre at garnet kan vaskes i vaskemaskin, noe som betyr at det er helt naturlig og bærekraftig. Fargene blir typisk ikke like klare på dette garnet sammenlignet med et superwashbehandlet garn. Følgelig vil speckles/fargedryss flyte ut noe mer og ikke gi like definerte prikker. Dette kan være en fin effekt alt etter hva som ønskes. 
   
 • Ekstra tynn ren ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 533 m) er det samme garnet som det ovenstående, men hakket tynnere. Det kan brukes på samme måte, og gir lette og luftige plagg. 
   
 • Tynn merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15% nylon, superwash, 400 m) er et utrolig lekkert garn med alle de gode egenskapene til merinoullen i tillegg til en liten del forsterkning i form av nylon. Det kalles for luksus-sokkegarn, men kan brukes til ALT. 
   
 • Tynn merinoullblanding, 8-tråders (75% extrafine merinoull/25% nylon, superwash, 400 m) er i utgangspunktet et sokkegarn, men dets mykhet kombinert med styrken fra nylonen gjør dette svært anvendelig til alle typer plagg. Det tåler mye, samtidig som det er like behagelig å ha på seg seg som de andre garntypene.
   
 • Tynn luksusmerinoull (75% extrafine merinoull/25% morbærsilke, superwash, 400 m) er virkelig luksus i et hespe! Garnet har en nydelig glans og er utrolig mykt og deilig. Dette er go-to-garnet når du skal skjemme bort deg selv eller noen du er glad i. 

   

 

DK weight er garn med "vanlig" tykkelse. Det vil si at det finnes utrolig mange oppskrifter som dette garnet kan brukes til med sin anbefalte strikkefasthet på 22 m pr. 10 cm. Alle disse garntypene er superwashbehandlet. Vi har følgende garntyper i DK weight:

 

 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 216 m) er et vanlig 3 tråds garn i merinoull. Det vil si at denne har vanlig tvinning med 3 tråder.
   
 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 200 m) er et deilig garn i merinoull. Dette er den samme garntypen som vår bestselger, Tynn ren merinoull, men dobbelt så tykt.
   
 • Ren ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 200 m) er et lekkert ubehandlet garn som er utrolig mykt og deilig.​​​​​​ Det er for øvrig likt det ovenstående.
   
 • Merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15 % nylon, superwash, 200 m) er et lekkert garn med litt forsterkning som gjør at det er ekstra holdbart og formstabilt. 
   
 • Ren merinoull, 8-tråders (100% extrafine merino, superwash, 200 m) er et nydelig merinogarn som i tvinningen minner om velkjente garn fra noen av de store produsentene. Dette garnet er det lett å strikke jevnt med, og det har en flott glans i seg.

 

 

Aran weight er et tykkere garn, typisk rundt 15-17 m/10 cm. Her har vi to typer:
 

 • Tykk ren merinoull, kjedespunnet (100% extrafine merinoull, superwashbehandlet, 160 m) er et garn som gir en spennende finish med sin taulignende spinning. Anbefalt strikkefasthet er 15 m/10 cm på pinne 5,5.
   
 • Tykk ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 162 m) er et deilig mykt garn som kan brukes til tykke plagg som strikkes på store pinner. Anbefalt strikkefasthet er 17 m/10 cm på pinne 5, men dette kan varieres mye.