Filosofien til Maggiociondolo

(Oversatt med Google Translate)

«Det er veldig viktig for oss å forklare deg hvordan vi jobber og hvor materialene vi bruker kommer fra.

I vår provins Vicenza og dens omgivelser er vi heldige som har et enormt nettverk av skreddere, strikkevarer, garverier, lærvarer og selskaper som driver med å lage knapper, glidelåser, snorer og motetilbehør.

Vårt arbeid kommer fra samarbeidet med disse selskapene.

Disse håndverkerne og industrimennene jobber for de store motehusene, store selskaper som misunner oss over hele verden. På disse stedene skapes produktet. Folk jobber med å skape og det er flott. I vårt område er markedsundersøkelser på materialer av de mest omfattende, stimulerende og originale. Hvert halvår finner stylister, mønstermakere og skreddere alltid opp noe nytt. De prøver å kaste akkurat som alle oppfinnere.

Alle disse materialene blir åpenbart ikke kastet i ordets egentlige forstand, men satt til side. Vi kjøper disse materialene som vi så bruker og med mye tålmodighet og mye tid kombinerer vi dem i veskene.

Her er en kort beskrivelse av materialene vi bruker:

Stoffene er designet for å lage møbler som sofaer, stoler, seter, etc ... de er svært motstandsdyktige, brannsikre, smussbestandige, flekkbestandige stoffer og et antisklinett er vevd på innsiden under produksjonen, noe som gjør dem svært motstandsdyktige. Alle funksjoner som åpenbart egner seg godt for realiseringen av produktene våre.

Læret: Det regenererte skinnet er en slags resirkulert skinnfilt. Restene av ekte lær tas, masereres, blandes med gummi og spres på et bomullsstoff. Ekte skinn og skinn er derimot alltid en del av de fabrikkrestene som ellers ikke ville blitt brukt. Tanning tester, utskrifter og så videre.

Tilbehøret, fra fornuften, til metallelementer, fra knapper til tape, er alt materiale gjenvunnet fra selskaper som har rester og ikke lenger bruker dem.

Dette betyr at hvert produkt er laget med resirkulerte italienske materialer og at hver modell er vanskelig å kopiere. En Maggiociondolo-veske er unik, spesielt laget med visse stoffer og farger.»

Easywash-behandling

 

"Behandling for å forhindre toving av ullen som gir den en utmerket formstabilitet ved vask, samt et ekstremt glatt og mykt lag på det ferdige produktet.

Denne spesielle behandlingen utføres helt uten klor for å ivareta de strengeste kravene til miljø og bærekraft."

Tencel™ Lyocell

Tencel™ er et av våre mest miljøvennlige materialer. Det kommer direkte fra naturen og utvinnes av FSC-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogbruk. Tencel™ deler mange av ullens positive egenskaper, og klær i Tencel™ er myke, holdbare, beholder sin passform og transporterer bort fukt fra huden.

 

Tencel® er et registrert varemerke for Lyocell fra tekstilprodusenten Lenzig og scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess.‌

 

Fremstilling

 • TENCEL™ Lyocell-fibre produseres i en lukket produksjonsprosess, som forvandler trevirke til cellulosefibre med høy ressurseffektivitet og lav miljøpåvirkning.

 • Denne prosessen resirkulerer vannet som benyttes og mer enn 99 % av kjemikaliene gjenbrukes.

 • I tillegg brukes det mindre vann og energi enn ved produksjon av eksempelvis tradisjonell viskose og bomull.

 • Lenzings lukkede produksjonsprosess, som forvandler tremasse til TENCEL™ Lyocell-fibre med høy ressurseffektivitet og et lavt økologisk fotavtrykk, mottok European Award for the Environment fra EU i kategorien “The Technology Award for Sustainable Development” i 2002.

 

Hvilke egenskaper har Tencel™ Lyocell?

 • Tencel® Lyocell er en slitesterk, men myk og lett fiber med høy elastisitet.

 • ‌Den har en glatt overflate og føles mykere for huden enn ull, bomull og silke.

 • ‌Plagg laget av Tencel® Lyocell bærer fuktighet veldig godt og absorberer 50 prosent mer fuktighet enn bomull.

 • ‌De puster også godt, tørker raskt og blir sjelden skrukkete.

 • ‌I likhet med ull er Tencel® Lyocell naturlig antiseptisk og har opptil 2000 ganger mindre bakterievekst enn syntetiske fibre.

 • Tencel® Lyocell scorer høyt på holdbarhet/styrke sammenlignet med andre Tencel-fibre (som f.eks. viskose og modal), og har både en mykgjørende og forsterkende effekt når det blandes med ull.
Forhandlere

Forhandlere

Om oss

Om oss

Unikt Garn AS driver med håndfarget garn farget i små partier. For oss er håndfarget garn eksklusivt, unikt og morsomt. Farger er utrolig givende, og vi oppdager stadig nye, fantastiske kombinasjoner. Fargene utspiller seg forskjellig alt etter garntype og framgangsmåte, og dette er like spennende hver gang!

Vi er svært bevisste på å bruke kvalitetsgarn. (Mer om garntypene vi har, finner du her.) Disse består av ulike ulltyper, noe silke og noen garntyper har en liten del syntetfiber i seg for holdbarhet og styrke. Vi bruker farger beregnet for farging på proteinfibre og nylon, såkalte syrefarger. Disse gir klare og holdbare resultater. Alt garn er garantert fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing, og alle hesper som sendes ut, er farget, hespet, merket og pakket med våre hender. 

Vi håper du finner noe du liker! Vi setter utrolig pris på støtten og vil gjøre vårt ytterste for å ha fornøyde kunder. Er du på jakt etter noe spesielt, enten det gjelder garntype eller farger, ta kontakt med oss ved å trykke på bildet under, så hjelper vi deg gjerne.

 

Kontakt oss
Om garnet vårt

Om garnet vårt

Vi bruker kun garn av svært god kvalitet som importeres direkte fra fabrikk. Garntypene er i all hovedsak produsert i Italia, og produsenten garanterer at all ull kommer fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing. Alle merinoullgarn (rene og blandinger) har en micron count på 19,5 - 20,5, som er noe av det mykeste man får tak i.

På generelt grunnlag skiller vi mellom superwashbehandlet garn og ubehandlet garn. Superwashbehandlet garn tåler å bli vasket i vanskemaskin, selv om vi anbefaler alltid å vaske på ullprogram med vaskemiddel beregnet på ull/silke.

Dersom det ikke er oppgitt noe om forbehandling av garnet, kan du med rimelig sikkerhet anta at garnet er ubehandlet og skal derfor behandles med forsiktighet under vask. Alle ullplagg bør tørkes flatt og oppbevares flatt. Det er bedre å ha plagget liggende brettet i skapet enn hengende på en kleshenger. 😉

Vi har garn i fem tykkelser:

 • Lace weight
 • Sock/4-ply/fingering weight
 • DK (double knit) weight
 • Aran weight
 • Chunky

Lace weight er den tynneste av de tre tykkelsene. Vi har to typer i denne tykkelsen:

 • Tynn mohair/silke (75% superkid mohair/25% morbærsilke, 420 m). Med en anbefalt strikkefasthet som varierer mellom 18 og 36 m pr. 10 cm med enkel tråd, kan det gjerne strikkes alene for luftige og fluffy plagg.

  Hvis det strikkes dobbelt, har du utrolig mange muligheter, og typisk strikkefasthet vil være 14 - 23 m pr. 10 cm. Det er også perfekt som følgetråd til f.eks. en tråd merinoull. Tynn mohair/silke brukes for å gi en lodden og eksklusiv følelse og utseende.

  Mohairens varmeisolerende egenskaper er ca det doble av vanlig ull. Mange strikkedesignere bruker tynn mohair/silke enten alene eller som følgetråd i sine oppskrifter.

 • Tynn alpakka/silke (75% baby suri alpakka/25% silke, 420 m) er tilsvarende Tynn mohair/silke i lengde og tykkelse, men består altså av baby suri alpakka og silke i stedet for mohair og silke. Garnet er utrolig mykt og deilig loddent. 

 

Sock/4-ply/fingering weight er den garntykkelsen som er mest populær, og den er svært anvendelig med sin anbefalte stikkefasthet på 28 m pr. 10 cm. Også den kan strikkes alene, dobbel eller med følgetråd. Vi har en del typer i denne tykkelsen, og vil gi en kort beskrivelse av dem her:

 • Tynn ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 400 m) er bestselgeren. Dette er et vanlig tvunnet garn i 4 tråder, som er mykt og deilig å jobbe med. Det passer til alt fra babystrikk til voksenstrikk, store og små plagg, og strikkefastheten kan varieres mye med å strikke dobbelt eller bruke en følgetråd. Siden det er superwash, kan det vaskes i maskin. Det anbefales alltid ullvask og vaskemiddel for ull/silke for strikkeplagg.

 • Tynn ren merinoull (100% extrafine merinoull, easy wash, 430 m) er et deilig mykt og drøyt garn for de som ønsker alle de gode egenskapene til superwashbehandlet garn, men uten det samme avtrykket på miljøet. 

 • Tynn ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 400 m) er ganske likt det første garnet, men dette er ikke superwashbehandlet. Det vil si at det ikke er tilsatt kjemikalier for å gjøre at garnet kan vaskes i vaskemaskin, noe som betyr at det er helt naturlig - kun vasket og spunnet. Fargene blir gjerne mer duse på dette garnet sammenlignet med et superwashbehandlet garn. Følgelig vil speckles/fargedryss flyte ut noe mer og ikke gi like definerte prikker. Dette kan være en fin effekt alt etter hva som ønskes.

 • Ekstra tynn ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 533 m) er det samme garnet som det ovenstående, men hakket tynnere. Det kan brukes på samme måte, og gir lette og luftige plagg. Dette garnet fås for øyeblikket kun i garnpakker til April Cardigan.

 • Tynn entrådig merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 365 m) er et deilig mykt garn som er tvunnet i én tråd. Dette gir et litt rustikt preg, og garnet har en nydelig glans. Tynn merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15% nylon, superwash, 400 m) er et utrolig lekkert garn med alle de gode egenskapene til merinoullen i tillegg til en liten del forsterkning i form av nylon. Det kalles for luksus-sokkegarn, men kan brukes til ALT. Garnet har en flott glans.

 • Tynn merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15% nylon, superwash, 400 m) er et utrolig lekkert garn med alle de gode egenskapene til merinoullen i tillegg til en liten del forsterkning i form av nylon. Det kalles for luksus-sokkegarn, men kan brukes til ALT. 

 • Tynn luksusmerinoull (75% extrafine merinoull/25% morbærsilke, superwash, 400 m) er virkelig luksus i et hespe! Garnet har et nydelig perlemorskinn og er utrolig mykt og deilig. Dette er go-to-garnet når du skal skjemme bort deg selv eller noen du er glad i.

 • Tynn luksusmerinoblanding (75% extrafine merinoull/15% nylon/10% sølv stellina, superwash | 80% extrafine merinoull/15% nylon/5% gull stellina, superwash) er to garntyper i en deilig holdbar merinoullblanding med innslag av sølv eller gull som glinser.

 

DK weight er garn med «vanlig» tykkelse. Det vil si at det finnes utrolig mange oppskrifter som dette garnet kan brukes til med sin anbefalte strikkefasthet på 22 m pr. 10 cm, men som passer godt til 17-20 m pr. 10 cm uten følgetråd. Vi har følgende garntyper i DK weight:

 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 200 m) er et deilig garn i merinoull. Dette er den samme garntypen som vår bestselger, Tynn ren merinoull, men dobbelt så tykt. 

 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, easy wash, 216 m) er et deilig mykt og drøyt garn for de som ønsker alle de gode egenskapene til superwashbehandlet garn, men uten det samme avtrykket på miljøet.

 • Ren ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 200 m) er et lekkert ubehandlet garn som er utrolig mykt og deilig.​​​​​​ Det er for øvrig det samme som det ovenstående. 
 • Ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 216 m) er et herlig mykt 3-tråds garn i merinoull. Det vil si at denne har vanlig tvinning med 3 tråder.

 • Merinoullblanding (85% extrafine merinoull/15 % nylon, superwash, 200 m) er et lekkert garn med litt forsterkning som gjør det ekstra holdbart og formstabilt. Dette er den tykkere versjonen av Tynn merinoullblanding.

 • Luksusmerinoull (75% extrafine merinoull/25% morbærsilke, superwash, 200 m) er den tykkere versjonen av Tynn luksusmerinoull. Fortsatt et helt fantastisk garn!

 

Aran weight er et tykkere garn, typisk rundt 15-17 m/10 cm. Her har vi to typer:

 • Tykk ren merinoull (100% extrafine merinoull, superwash, 162 m) er et deilig mykt garn som kan brukes til tykke plagg som strikkes på store pinner. Anbefalt strikkefasthet er 17 m/10 cm på pinne 5, men dette kan varieres mye.

 • Tykk ubehandlet merinoull (100% extrafine merinoull, ikke superwash, 162 m) har de samme gode egenskapene som det ovenstående garn fordi det er det samme garnet, men dette er ubehandlet og vil derfor oppføre seg litt annerledes i fargeprosessen, som tidligere beskrevet i denne oversikten. Det krever også større forsiktighet under vask.

 • Tykk mohair (73% mohair/22% merinoull/5% nylon, 190 m) er et deilig tykt og fluffy garn som gir tykke og lette plagg. Kan strikkes alene eller som følgetråd til en chunky genser. Anbefalt strikkefasthet er 14 m/10 cm på pinne 6.

Vi har ett chunky garn. Dette strikkes gjerne på pinne 6, og brukes til tykke gensere, tøfler og tepper: